A nyomat fixálása, a póló befejezése

Egy póló befejezése
Kövesse az alábbi szakaszokban található utasításokat a pólónak a nyomtatóból való eltávolításához és a tinta fixálásához.

Nyomott póló eltávolítása
Miután nyomtatott egy képet egy pólóra, vegye ki a nyomtatóból.

Vigyázat:
Ne érintse meg a nyomtatott felületet, amikor megfogja a pólót; a tinta még nedves.

Fogja meg a pólót a vállánál, és óvatosan távolítsa el a lemezről; a tinta még mindig nedves és könnyen elkenődhet.

Használjon hőprést vagy hőalagutat a tinta rögzítéséhez.
Ha a tinta nincs megfelelően rögzítve, mosáskor vagy dörzsöléskor kenődik, fakul a nyomat.

Megjegyzés: Ha előkezelő oldatot alkalmazott, javasoljuk, hogy a pólót mossa ki viselés előtt.
Óvintézkedések a tinta rögzítésekor
Ha olyan ingek esetében használja a hőprést, ahol a nyomtatás a varrások közelébe esik, ilyen terület lehet például az ujjaké, akkor előfordulhat, hogy a fixálás nem lesz tökéletes, mivel a tinta nem
melegszik át kellőképpen a varrások eltérő magassága miatt.
Azt javasoljuk, helyezzen el egy-egy hőálló anyagot az ing alá és fölé, majd az alábbi ábra alapján nyomással csökkentse a szintkülönbségeket.

tinta_fix.jpg

Ha az ingeken műanyag gombok vagy cipzárak találhatók, javasoljuk, hogy először győződjön meg arról, hogy nem károsodnak-e majd, mielőtt megkezdené a vasalásos műveletet.

Rögzítési feltételek

Ahogyan az a lentiekben látható, a fixáláshoz szükséges feltételek különböznek, attól függően, hogy hőprésről vagy sütőről van-e szó.
Az alábbi értékeket irányadónak szántuk. Az optimális feltételek a hőprés vagy a sütő típusától, valamint a tinta mennyiségétől függően változhatnak.

Hőprés

Hőmérséklet Idő Nyomás*1
170 °C 45 másodperc *2 4,2 N/cm2

*1 Az optimális feltételek változnak a hőprés típusától függően, például a kézi beállítás típusától. Feltétlenül előre ellenőrizze a tintarögzítés eredményét
a megfelelő nyomás megtalálása érdekében.

*2 Elképzelhető, hogy az A4-es méretnél nagyobb, White (Fehér) tintát tartalmazó képek 45 másodpercnél is tovább száradnak. Próbálja meg elnyújtani
az időtartamot 90 másodpercig, közben ellenőrizze le, hogy megszáradt-e a tinta.

Sütő
Mivel az optimális feltételek változnak a sütőtől függően, előre tesztelje és ellenőrizze a tintarögzítés eredményét a hőmérséklet és az időtartam meghatározása végett.

A sütő típusa  Hőmérséklet Idő
Fiókos szárító 160°C 3,5 – 5 perc*2
Hőalagút 160°C 3,5 – 4,5 perc*2

 

*1 Az ing rögzítési felületének hőmérséklete. Nem a belső hőmérséklet. Ha az ing felületének hőmérséklete meghaladja a 180 °C-ot, előfordulhat, hogy megváltozik az ing és a nyomtatási felület színe.
*2 Azoknak a képeknek, melyek White (Fehér) tintával készültek, a maximális fixálási időre van szükségük (fiókos szárító: 5 perc, hőalagút: 4,5 perc).